24-hodinový dispečing

Na čo slúžia imobilizéry

8. máj 2017|Ing. Peter Sirotňák

Imobilizéry nás sprevádzajú už desaťročia a mnohokrát bývajú účinným riešením zabezpečenia, prípadne sú riešením pre funkčnosť zabezpečovacieho zariadenia. V praxi to znamená, že konkrétne pri dohľadávacom zabezpečení vás zariadenie identifikuje vďaka prívesku.

imobilizer

Ak identifikácia neprebehne, je odoslané nepovolené naštartovanie vozidla. Po tomto hlásení telefonujeme klientovi, či je vozidlo v poriadku. Čiže každé naštartovanie bez imobilizéru je riešené, či je vozidlo v poriadku. Tu hovoríme o bezkontaktnom imobilizéry    

Bezkontaktné imobilizéry fungujú na bezdrôtovom prenose dát zabezpečovacieho zariadenia. Naopak, kontaktné imobilizéry nestačí mať pri sebe alebo na kľúčoch. Je nutné, aby ste sa prihlásili priložením na určité miesto. Toto miesto je väčšinou skryté. Priložením sa spoja magnety a môžete pokojne naštartovať auto.    

Imobilizér bez dohľadávacieho zariadenia má za úlohu znemožniť naštartovanie motora. Funguje na podobnom princípe ako pri zabezpečovacom zariadení. Vynikajúcou alternatívou imobilizéru, ak nemáte dohľadávacie zariadenie, je tajný vypínač. Funguje veľmi podobne, akurát nepotrebujete žiadny prívesok ani nič iné. Vo vozidle je ukrytý veľmi drobný spínač, o ktorom viete iba vy. Jednoducho zatlačíte tlačidlo a môžete naštartovať.    

V opačnom prípade je oddelený štartér od motora a zlodejovi tak znemožníte naštartovať. V prípade, ak rozmýšľate nad zabezpečovacím zariadením, neváhajte nás kontaktovať