24-hodinový dispečing

Ako ochrániť auto na dovolenke? Pomôže vám Eurowatch

9. júl 2019|Ing. Peter Sirotňák

To, že na Slovensku sa kradnú autá, nie je žiadnou novinkou. To, že sa kradnú aj v zahraničí, je však fakt, ktorý nemôžeme ignorovať. Medzi rizikové krajiny patria tie balkánske, no kradne sa aj v Taliansku, Francúzsku či Španielsku. Či už idete na dovolenku s novou Audi A8 alebo máte zánovnú Škodu Octaviu, poradíme vám, ako sa na dovolenku pripraviť a čo robiť v prípade krádeže.

kradeze v zahranici

Dovolenka je časom užívania si a nemala by byť obdobím, kedy sa musíte stresovať – nieto ešte prísť o drahocennú vec. Viete si to vôbec predstaviť? Idete na dovolenku autom, ktoré vám ukradnú? Čo potom?
Paradoxne, ak si vozidlo necháte odparkované doma, šanca, že vám ho ukradnú, je ešte vyššia. No stať sa to samozrejme môže aj na dovolenke a vtedy je o to viac nepríjemné. V prípade, že nemáte vozidlo zabezpečené dohľadávacím systémom, sa môžete spoľahnúť na dobrú poistku – či už vozidla alebo cestovnú. V opačnom prípade to môže byť jedna z vašich najdrahších dovoleniek. 

V tejto situácii sa okrem poisťovne určite obráťte aj na miestnu políciu a na naše veľvyslanectvo.
V prípade, že máte zabezpečovací systém od nás, nezabudnite si zaregistrovať službu Eurowatch. Vtedy sa táto nepríjemná situácia môže stať menej závažnou. 

Čo to vlastne Eurowatch je?

 

Je to združenie bezpečnostných firiem po celom svete, nielen v Európe, ktoré vám pomôže so všetkým – či už ide o samotné dohľadanie ukradnutého auta alebo aj o vybavenie formalít s úradmi. Eurowatch sa vtedy stáva istou spojkou, ktorej úlohou je maximálne vám s touto situáciou pomôcť.  

V prípade dohľadávania vozidla je dispečing SECAR nepretržite spojený s bezpečnostnou firmou v danej krajine, ktorá fyzicky dohľadáva vozidlo na mieste a v tejto kooperácii dostanete rovnakú službu ako na Slovensku. Samozrejme prebieha kooperácia aj s políciou a prípadnými úradmi. V tejto situácii tak určite oceníte, že jej vyriešenie nebude komplikované jazykovou bariérou. 

Eurowatch je dostupný v celej Európe, okrem Bieloruska a Albánska. Ak vás táto služba zaujala, kontaktujte nás. Poskytneme vám množstvo ďalších informácií.