24-hodinový dispečing

Elektronická kniha jázd urobí všetku prácu za vás

2. máj 2019|Ing. Peter Sirotňák

Pri využívaní vozidiel na služobné účely je vedenie knihy jázd nevyhnutnosťou. Administratíva spojená s jej prevádzkovaním dá niekedy poriadne zabrať a berie čas nielen šoférom, ale aj účtovníkom. Ručne vpisované údaje sú často skreslené a to so sebou prináša ďalšie komplikácie. Dnešná online doba však prináša skvelé riešenie aj pre správcov vozových parkov – elektronickú knihu jázd.

online kniha jazd secar

Ušetrí váš čas i peniaze

Vedením online knihy jázd si výrazne uľahčíte finančné plánovanie a vyhodnocovanie služobných ciest, ktoré slúži na daňové účely. Získate tak väčší prehľad a kontrolu nad spravovanými vozidlami, nad ich trasou a technickým stavom. Vďaka nej sa vodič môže lepšie sústrediť na svoju prácu a vám neunikne žiaden detail. S elektronickou knihou jázd vždy viete, kde sa nachádzajú vaše vozidlá a koľko kilometrov najazdili.

Jej nespornou výhodou je možnosť sledovania vozidla online vďaka systému GPS, ktorý zvyšuje efektivitu pri organizovaní služobných ciest. Okrem toho môžete jednoducho sledovať spotrebu pohonných hmôt a porovnávať tak rozdiely medzi spôsobom vedenia vozidla jednotlivých šoférov. Prostredníctvom nej môžete monitorovať nielen trasu a stav osobných vozidiel, ale aj nákladných áut, stavebných strojov či prepravovaného tovaru.

Nájde aj stratené či ukradnuté vozidlo

GPS monitoring vozidlo vždy presne lokalizuje na mape a umožní tak jeho vyhľadanie v prípade krádeže, o ktorej vás systém okamžite informuje. Užitočnou funkciou v niektorých prípadoch je odpočúvanie interiéru vozidla, prípadne možnosť hlasovo komunikovať s narušiteľmi. Ovládať môžete aj iné zariadenia, napríklad kúrenie, klimatizáciu, imobilizér či sirénu.

Pri pohybe vozidla systém okamžite zaznamenáva všetky informácie do internej pamäte a odtiaľ do online serveru. Údaje sa napokon spracujú do prehľadnej tabuľky v knihe jázd, ktorá ich priamo vyhodnotí ako doklad pre finančný úrad. Jej výhodou je preto zjednodušenie administratívy vďaka automatickým reportom a ušetrenie času oproti zdĺhavému ručnému zapisovaniu. Zároveň sa tak eliminujú prípadné chyby v zapisovaní či manipulácia s údajmi.

Čím väčší vozový park prevádzkujete, tým väčšia je možnosť, že sú vaše autá využívané na iné než služobné účely. Majte preto svojich zamestnancov pod kontrolou a sledujte ich pohyb, prípadne nezodpovednú jazdu. Môžete tak ušetriť vysoké percento nákladov na správu vášho vozového parku. Vďaka elektronickej knihe jázd môžete dať zbohom nekonečnému ručnému zapisovaniu a vojsť do novej efektívnejšej éry vašej firmy.