24-hodinový dispečing

Pachanie trestnych činov na Slovensku v roku 2018

1. júl 2018|Ing. Peter Sirotňák

Majetková trestná činnosť je u nás stále aktuálna téma. Medzi najčastejšie trestné činy patrí krádež drahého hnuteľného majetku z bytov, domov a priamo z ulice. Čo štatistiky nezahŕňajú sú drobnejšie krádeže, ktoré hodnotou nie sú klasifikované ako trestný čin.

mapa trestnych cinov

 

Ako môžeme z mapy páchania trestných činov najrizikovejšie je územie západného Slovenska. Trestné činy sa páchajú najmä v mestách a okolí miest, kde je väčšie množstvo ľudí. Krádeže vozidiel, vlámania do bytov, pivníc, skladov, ozbrojené prepadnutia vyhrávajú v štatistikách. Potom sú odcudzované drobné veci, ako elektróny, bicykle, elektronika, osobné veci, kufre, peňaženky. 


V počte trestných činov vyhráva Bratislava, Trnava, Nitra, Žilina, Trenčín, Spišská Nová Ves a Košice. Tieto miesta sú najrizikovejšie pre váš majetok.

Alarmujúce je, že polovica týchto trestných činov sa podarí polícii aj objasniť. Aj pri objasnení trestného činu je málo pravdepodobné, že sa vám majetok vráti, prípadne dostanete odškodnenie vo veľmi dlhom časovom horizonte. Preto najúčinnejšie je dobré poistenie, alebo kvalitné zabezpečenie.

V našom portfóliu nájdete zabezpečovaciu technológiu, ktorá ochráni majetok, ktorý sa kradne najviac: