24-hodinový dispečing

Vlámanie do bytu počas sobotného popoludnia

3. september 2017|Ing. Peter Sirotňák

Zlodejov včera 2.9.2017 neodradil ani víkend a vlámali sa do bytu v bratislavskej Rači. Približne o 17:00 bez poškodenia brány vnikli do bytového komplexu, kde si vybrali mezonetový byt na najvyššom poschodí.

vlamanie do bytu

Pravdepodobne si byt vybrali už dávno predtým a využili chvíľu, kedy sa v dome nachádzalo málo osôb. Cez bezpečnostné dvere vnikli násilím pričom poškodili zámok aj samostatné dvere. Bezpečnostné dvere mali 6-bodové zabezpečenie, ktoré nepomohlo.

Je súčasťou vyšetrovania, čo bolo z bytu odcudzené. Byt po sebe zanechali v dezolátnom stave. Porozbíjali väčšinu hodnotných predmetov, ktoré so sebou nezobrali, ako napríklad televízor, stôl, sklenené predmety a podobne.

Susedia z domu počuli hluk a ihneď alarmovali políciu, ktorá, žiaľ, prišla neskoro a nepodarilo sa im prichytiť zlodejov priamo pri čine.

Byt sa nachádza na súkromnom pozemku v bytových komplexoch, v ktorom sa väčšina ľudí pozná a aj tak sa zlodejom podarilo naplánovať takúto sofistikovanú lúpež. Polícia vyhlásila pátranie po páchateľovi, je však otázne, či pri zopár dôkazoch dokážu dolapiť páchateľa.

Dávajte si pozor na cudzie osoby pohybujúce sa v blízkosti vášho domu alebo priamo v bráne. Taktiež odporúčame elektronické zabezpečovacie zariadenie, ktoré ihneď zalarmuje výjazdovú jednotku a máte tak oveľa väčšiu šancu, že páchateľ, ktorý spôsobil škodu, bude dolapený.