24-hodinový dispečing

10 tipov, ako si zabezpečiť Váš domov

18. apríl 2017|Ing. Peter Sirotňák

Či si zabezpečiť dom, alebo byt je neustálou otázkou množstva ľudí. Z našich skúseností oveľa viac ľudí premýšľa o zabezpečení pri stavbe domu, alebo pri nasťahovaní sa do nového bytu.

zabezpecenie domu

  1. Zabezpečenie môže začať už rozostavaným domom
    Množstvo našich klientov myslí na zabezpečenie už pri stavaní domu. Najmä keď prídu na radu rozvody a myslia na vývody aj pre zabezpečovacie zariadenie. Ideálnym riešením, nie je len myslenie na drôtové zabezpečenie a ich prekáblovanie, ale aj zabezpečenie holej stavby. Prečo vlastne zabezpečiť holú stavbu?
    Toto riešenie poskytujeme, ako neúplnú verziu budúceho zabezpečenia celého domu. Výhodou je, že investíciu využijete už od začiatku a môžete si zabezpečiť napríklad určitú rozostavanú miestnosť. V tejto miestnosti si môžete uložiť stavebný materiál a tak ho ochránite proti krádeži.

  2. Dvere, okná a iné možné vstupy zlodeja
    Pri zabezpečovaní najmä domu dávajte pozor na zabezpečenie všetkých možných vstupov. To platí aj pri bytoch napríklad s požiarnym schodiskom. Keď robíme obhliadku objektu na zabezpečenie pokúsime sa vcítiť do zlodeja. Pozrieme sa na objekt a určíme, kde všade by sme sa vedeli do objektu dostať. Tento pohľad nám určí základný návrh na zabezpečenie.
    Sme ešte aj o krok vpred, pretože sa na objekt vieme pozrieť aj zvnútra, čo zlodej nemôže.

  3. Zabezpečte dôležité miestnosti 
    Každý má v byte miestnosť kde má cennosti. Väčšinou to býva spálňa, alebo pracovňa kde sú uložené, alebo schované cennosti. Videli sme množstvo krádeží a verte, že zlodej si dá záležať. Nerobí mu problém dať ruku do každej bundy a každého kabátu v dome. Vie pozrieť skoro všetky zákutia. Nespoliehajte sa preto, že keď niekam schováte cennosť, že ju nenájde.
    Skôr pri zabezpečení si dajte záležať na zabezpečení takejto miestnosti.    

  4. Trezor pre veľmi dôležité predmety
    Nadväzujeme na cennosti, ktoré sú spomenuté v 3. bode. Určite porozmýšľajte nad trezorom, ak vlastníte cenné dedičstvo, veľkú hotovosť, alebo cenné predmety je potrebné vhodné trezorové riešenie. Trezory sú rôznych druhov a veľkostí. Záleží ako profesionálne chcete mať zabezpečené predmety. Ak máte záujem iba o lacnejšie riešenie, určite si vyberte trezor so zabezpečením o stenu, alebo podlahu v kombinácii so zabezpečovacím zariadením. Tak, aby trezor umožnil získať čas na príjazd zásahovej jednotky a zadržaniu páchateľa.    

  5. Zabezpečenie garáže a automobilu
    Máte zabezpečené vozidlo a garáž si nezabezpečíte? Prípadne opačne?
    Ak máte zabezpečenú garáž je výhodou, že okrem vozidla je pod dohľadom aj všetko cenné. Lyže, pneumatiky a iné predmety sú chránené. Ak máte naviac zabezpečené auto, pri jeho odcudzení ho dokážeme dohľadať. Stalo sa nám, že majiteľ zabezpečeného vozidla nemal zabezpečený dom. Bol na dovolenke a vykradli mu dom, navyše našli náhradné kľúče od vozidla a odcudzili mu aj vozidlo z garáže. Vďaka nášmu zabezpečeniu, sme vozidlo dohľadali aj s kradnutými cennosťami a páchateľom. 

  6. Máte domáceho miláčika? Nevadí
    Máte strach, že keď máte doma domáce zviera tak nemôžete mať zabezpečenie? Opak je pravdou. V dnešnej pokročilej dobe zabezpečenia máme tzv. PET PIR senzory, ktoré nezachytia zvieratá do určitého počtu kíl. Potom už iba záleží či máte doma vlčiaka, alebo malého teriéra. Správny výber senzoru, vám zabezpečí 100% spoľahlivosť zariadenia.    

  7. Zabezpečenie pozemku, záhrady
    Ak bývate v rodinnom dome, tento bod je priamo pre vás. Väčšinou pri vlámaní do domu, sa zlodej pohybuje cez pozemok. Je preto vhodné zabezpečenie vonkajšieho priestoru, kedy dostaneme alarm, už pri narušení tohoto priestoru a dojazd výjazdovej jednotky je lepší aj o dve tri minúty. Markantne to zvyšuje úspešnosť zásahu.
    Ďalšou výhodou vonkajšieho zabezpečenia je, že si majetok, ako kosačku nechať pokojne vonku a odbehnúť si. Bude totižto pod dohľadom zabezpečovacieho systému. 

  8. Majte deti pod dohľadom
    Deti tiež nie sú prekážkou pre zabezpečovací systém. Ak už je vaše dieťa vo veku, že samo príde zo školy a bojíte sa mu zveriť kód, môže si systém odblokovať jednoducho cez diaľkový ovládač. Navyše vy uvidíte kedy prišlo domov. Taktiež je možnosť nastavenia notifikácie o príchode dieťaťa domov.   
     
  9. Jednoduchosť a spoľahlivosť
    Mať zložitý zabezpečovací systém je fajn, ale pamätajte na to, aby ste ho využili. Ak ste technický typ a máte rád každú vymoženosť, kľudne si dajte to najsofistikovanejšie zabezpečenie. Ak však chcete mať praktické zabezpečenie, zvoľte si jednoduchšie riešenia. 
      
  10. Zabezpečením to iba začína
    Ak máte zabezpečovací systém, ktorý nie je prepojený je veľmi nepraktický. Vtedy sa môžete spoliehať akurát na suseda. Najtriviálnejším prepojením je priamo na váš telefón pri narušení. Ale čo keď nie ste doma, ste na porade a nemáte ako preveriť poplach? Vtedy odporúčame našu výjazdovú jednotku. Profesionálne vyškolená jednotka príde priamo pred objekt do pár minút. Vykonajú profesionálny zásah a zabránia odcudzenia vášho majetku.