24-hodinový dispečing

Auto rozobrali priamo na ulici. Nový trend zlodejov?

11. apríl 2017|Ing. Peter Sirotňák

V Nemecku sa stala netradičná krádež. Je verejne známe, že množstvo ukradnutých vozidiel končí rozobratých na náhradné diely. Tentokrát zlodeji neukradli celé vozidlo, ale rozobrali potrebné diely priamo na ulici.

Priamo na ulici v nočných hodinách sa udiala táto udalosť. Majiteľka vozidla si ho našla v tomto stave až ráno a zostala v šoku. Nikto ju neupozornil, nikto nevolal políciu. Ako môžete na fotografii vidieť, takto stálo na ulici.

Iba 3 mesiace staré BMW, je momentálne podľa poisťovne na „totálku“. Napriek tomu, že práca zlodejov bola skutočne profesionálna. Z auta boli profesionálnymi nástrojmi oddelené časti a zvyšok vozidla zostalo absolútne neporušené. Je otázne, či ich pri krádeži niekto vyrušil, alebo si len zobrali to, čo potrebovali.

Z vozidla odcudzili predný nárazník, kapotu, svetlá, palubnú dosku, stredovú konzolu, volant, radiacu páku a ďalšie súčiastky. Vozidlo je momentálne nepojazdné a je otázne, ako poisťovňa vyrieši túto ojedinelú poistnú udalosť.

Podľa správy nemeckej polície, je to už druhý prípad na rovnakom modely BMW 1, kde boli odcudzené približne rovnaké súčiastky. Dohľadať tieto časti vozidla bude veľmi náročné, ak nie nereálne.

U nás takýto prípad nebol zaznamenaný. Evidujeme zopár prípadov odcudzených častí vozidiel ako napríklad predné svetlomety, palubovka a podobne. Takéto závažné rozobranie vozidla sa u nás ešte nevyskytlo.