24-hodinový dispečing

Bezdrôtové kamerové systémy

11. marec 2017|Ing. Peter Sirotňák

Bojíte sa búracích prác vo vašom dome, alebo na vašej fasáde? Nemôžete si dovoliť časovo náročnú montáž zariadenia? Bezdrôtové systémy splnia všetky tieto požiadavky a poskytnú vám rovnakú bezpečnosť. 

bezdrotovy kamerovy system

Či už hovoríme o bezdrôtovom zabezpečovacom systéme, alebo bezdrôtovom kamerovom systéme, ich princíp je rovnaký. Žiadne káblové prepojenie do siete, žiadne prepojenie do ústredne pomocou káblu. Na inštaláciu stačí jednoduché navŕtanie. Zariadenia sú pomerne ľahké a stačia prekvapivo malé diery do steny. Celé prepojenie systému je bezdrôtové, čiže pomocou frekvenčných vĺn, podobne ako rádio.

Bezdrôtová verzia je skutočne rovnako bezpečná ako drôtová verzia. Každá strata spojenia, každý pokles, alebo zrušenie signálu pomocou rušičky je signalizované a hlásené ako poplach, alebo bezpečnostný alarm. Jediná nevýhoda bezdrôtovej verzie je výmena zdroja, resp. batérií. Batérie zvyčajne meníme po roku z bezpečnostných dôvodov. V prípade, že batéria nevydrží dostatočne dlho, dostanete automatickú správu o nutnej výmene batérie.


Bezdrôtové kamerové systémy môžeme využívať troma spôsobmi zobrazenia videa, podľa vašich preferencií.

  1. Mobilný dohľad bezdrôtového kamerového systému v aplikácii telefónu – je najmodernejší a zároveň v súčasnosti najpoužívanejší bezdrôtový kamerový systém. Je veľmi pohodlný. Kdekoľvek ste, otvoríte si mobilnú aplikáciu a môžete sa v reálnom čase pozrieť do vášho bytu, domu, či kancelárie. Dokonca je možné preniesť aj zvukový záznam. Veľmi obľúbený je aj pre použitie pri domácich zvieratách, či deťoch. Tieto kamery sú s možnosťou uloženia kamerových záznamov.

  2. Kamerový záznam uložený na harddisku s možnosťou prehratia záznamu cez osobný počítač – týmto spôsobom fungujú kamerové systémy desiatky rokov, najmä tie drôtové. Kamerový záznam sa automaticky ukladá na HDD, alebo server. Z úložiska je možné pozrieť si záznam. Zásadnou nevýhodou je nemožnosť pozrieť si záznam v reálnom čase, alebo iba záznam dozadu.

  3. Záznam prehrávaný v reálnom čase na obrazovke – sú to kamery, ktoré prehrávajú obraz v reálnom čase a zároveň automaticky ukladajú záznam. Sú využívané najmä pre obchodné prevádzky, administratívne budovy a podobne, kde ich častokrát využíva strážna služba, alebo vlastná ochrana. Sú aj lacnejšie varianty pre bežné domáce využitie, ktoré sú stále veľmi spoľahlivé.

 

Ak staviate dom, alebo robíte veľkú prerábku bytu, stále by sme vám odporučili drôtové zabezpečovacie zariadenie, alebo kamerový systém. Častokrát je nižšej ceny a je absolútne bez údržby. Ak sa rozhodnete v budúcnosti zmeniť systém za nový jednoducho ho napojíte na použitý kábel. Ak neplánujete žiadne prerábanie a chcete váš domov, aby zostal neporušený je pre vás práve bezdrôtové zariadenie.

 

Ak vás bezdrôtové systémy zaujali a máte otázky, alebo by ste chceli vypracovať cenovú ponuku napíšte nám, alebo nám zavolajte.