24-hodinový dispečing

Je mechanické zabezpečenie vozidiel účinné?

2. marec 2017|Ing. Peter Sirotňák

Žiadne vozidlo nie je možné zabezpečiť tak, aby vám ho neukradli. Môžete mať to najšpičkovejšie zabezpečovacie zariadenie, môžete mať aj všetky naraz namontované vo vozidle a auto vám môžu ukradnúť.

mechanicke zabezpecenie vozidla

To je hlavným dôvodom, prečo sme sa vybrali skôr na cestu dohľadávania už ukradnutých vozidiel. Z praxe sa nám to osvedčilo ako oveľa efektívnejšie a najmä vieme zachrániť oveľa viac vozidiel. Všetky mechanické, alebo elektromechanické zabezpečenia vozidla sú určené na prekážku, alebo oddialenie odcudzenia vozidla. Niekoho to odradí a niekoho nie.

Samozrejme predajcovia mechanického zabezpečenia vás budú lákať na to, ako sa s ich vozidlom ešte neukradlo. My sme však našli odcudzené vozidlo s každým bežne dostupným mechanickým zabezpečovacím zariadením. Vedeli prekonať každé jedno. Bez ohľadu na cenu zariadenia.

V prípade záujmu montujeme aj my mechanické zabezpečenie Construct. Montujeme ho ako vhodnú kombináciu s dohľadávacím zariadením, ale aj ako samostatnú jednotku. Vtedy, žiaľ, vozidlo považujeme za nie dostatočne zabezpečené a pri jeho odcudzení ho nedokážeme dohľadať. V pomere ceny a kvality sme si vybrali Construct zabezpečenia, ktoré relatívne dlho odolá. V minulosti sme mali v portfóliu aj Zeder či Defend lock. So Zederom sme ukončili spoluprácu, keďže jeho technika už nie je podľa nášho názoru popredná ako v minulosti.

Aby sme neboli až tak veľmi kritický voči mechanickému zabezpečeniu typu Zeder a podobne, chceli by sme aj vyzdvihnúť ich vlastnosti. Technika týchto zabezpečení markantným rozdielom napreduje, výrobcovia spravili zariadenia odolnejšími, urobili opatrenia proti prevŕtaniu alebo tekutému dusíku. Toto zabezpečenie dokonale ochráni pred príležitostnými zlodejmi, zlodejmi, ktorí nie sú špecializovaní autičkári. Práve tento typ zlodejov vám vie zničiť vozidlo, a aj keď sa auto nájde je zničené a máte starosti.

Tušíme, že tieto odvážne tvrdenia budete spochybňovať. Ak si budete chcieť pozrieť galériu fotografií, kde sú jednotlivé mechanické zabezpečenia prekonané, radi vám ju osobne ukážeme. Nechceme vás odradiť od mechanického zabezpečenia. Častokrát býva skutočne odstrašujúce pre zlodeja, najmä keď vedľajšie vozidlo nemá zabezpečenie a je preňho jednoduchšie ukradnúť iné vozidlo. Priam ideálnym zabezpečením je spomínaná kombinácia mechanického zabezpečenia a zabezpečenia vyhľadávacou technikou. Ak chcete viac informácií, kontaktujte nás.