24-hodinový dispečing

Jednoduché parkovanie vďaka parkovacím senzorom

25. január 2017|Ing. Peter Sirotňák

Prídete večer domov a jediné miesto je malé miesto na pozdĺžne parkovanie. Cúvate z parkovacieho miesta a za vami prebehne dieťa. Poznáte ten pocit?

parkovacie senzory

Ak nepatríte k tým, čo majú parkovacie senzory tieto pocity môžu vyvolať napätie a dokonca aj strach. Ak ich na svojom vozidle máte, určite poznáte tú pohodlnosť a bezpečie, ktoré ponúkajú.

Môžete a nemusíte patriť medzi “parkovacích nadšencov”, ktorý zaparkujú aj do toho najmenšieho miesta. Verte, že s parkovacími senzormi je parkovanie jednoduchšie. Máte absolútny prehľad ako blízko ste od vozidla a koľko sa môžete ešte posunúť. Tieto senzory môžete mať aj v predu aj vzadu.

Výhodou predných parkovacích senzorov je najmä pre ľudí, ktorý nemajú dobrý odhad a ich auto je väčšie a má aj dlhšiu kapotu. Možno by ste niekedy neverili, koľko sa môžete ešte posunúť dopredu a oveľa lepšie zaparkovať. Zadné senzory sú takým “minimom” k vášmu pohodliu. Na mnohých vozidlách je zlý výhľad dozadu, alebo sa ťažšie odhaduje vzdialenosť. Vtedy ich skutočne využijete.

To, že parkovacie senzory poskytujú obrovský komfort si uvedomíme, až keď vysadneme z pohodlia vozidla kde sú štandardom a začneme cúvať s autom bez senzorov. A to najmä z vozidlom, na ktoré sme predým nešoférovali.

Obrovskou pridanou hodnotou je bezpečnosť. Pri parkovaní, konkrétne cúvaní musíme si všímať každú stranu, prípadne ešte ak niekomu zavadziame, chcem naparkovať do miesta čo najrýchlejšie. Vtedy práve vznikajú nebezpečné situácie pre chodcov a cyklistov. Neraz sa stalo, že cyklista si nedáva pozor a prebehne aj pozad cúvacie vozidlo. Prípadne Vám môže vybehnúť do cesty človek, ktorý nevie že cúvate. Vtedy vás senzor ihneď upozorní a vy tak môžete rýchlo zareagovať rýchlim zabrzedním.

V prípade, že by vás parkovacie senzory zaujali, kontaktujte nás a my vám odborne pomôžeme s výberom a montážou senzorov.