24-hodinový dispečing

Nechávať kľúče vo vozidle sa neoplatí

11. január 2017|Ing. Peter Sirotňák

Kľúče vo vozidle a ešte aj v naštartovanom sa nevypláca. Presvedčil sa o tom aj majiteľ vozidla Chevrolet Spark, ktorému vozidlo odcudzili v podstate pred nosom aj s jeho psom. Tento kuriózny prípad nám slúži iba ako príklad. Takouto nepozornosťou alebo dôverou dáte možnosť zlodejovi.

odcudzeny chevrolet

Najhoršie na podobných krádežiach je, že týchto zlodejov robí príležitosť zlodejmi. Ani u nás sa to nestalo iba raz, kedy majiteľovi pre jeho nepozornosť bolo odcudzené vozidlo. Všetky tieto prípady sme vyriešili a vozidlá dohľadali, pretože týto zlodeji nevedeli, čo majú s ukradnutým autom robiť a mnoho z nich bolo aj dolapených a odsúdených.

Čo sa vlastne stalo predvčerom v Bratislave?

Majiteľ Chevroletu Spark nechal v naštartovanom vozidle kľúče od auta v zapalovaní a mal ešte aj svojho štvornohého priateľa vo vozidle. Bolo to v podvečer o 19:20, na ulici boli ľudia, po cestách chodili vozidlá. Iba krátka nepozornosť a rýchly nákup stál majiteľa vozidlo a skoro aj psíka. Toto vozidlo mu odcudzili spolu aj so psom. Psíka sa naštastie podarilo nájsť ešte v ten deň, kedy ho vyhodili z auta asi päť minút  od miesta odcudzenia.

"Oznámenie o krádeži vozidla zn. Chevrolet Spark sme prijali v nedeľu večer. Podľa doteraz vykonaného vyšetrovania neznámy páchateľ odcudzil naštartované a neuzamknuté vozidlo z Kvačalovej ulice v Bratislave včera v čase o 19.20 hod. Majiteľovi vozidla tak spôsobil škodu vo výške 2.500,-€. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová.

Vozidlo nemalo dohľadávací systém a je otázne, či sa vôbec niekedy nájde. Všetok tento stres a strach o psíka, finančná ujma bola kvôli neobozretnosti. Dávajte si preto pozor a nenehávajte váš majetok zbytočne bez dozoru.