24-hodinový dispečing

Nová Honda Civic 10-tej generácie už o pár mesiacov

3. december 2016|Ing. Peter Sirotňák

Honda Civic desiatej generácie má skutočné krásny a dynamickým dizajnom. Dostane aj adekvátne motory? Ponuka v USA naznačuje, že tomu tak bude.

Honda civic 2017

Priaznivci japonských automobilov sa môžu tešiť na novú generáciu modelu Civic. V poradí desiata generácia do Európy prinesie poriadne veľkú zmenu. Auto sa totiž takpovediac natiahlo a na prvý pohľad nepôsobí tak exoticky ako ôsma, resp. deviata generácia. Určite sa však nedá povedať, že by sa novinka na ceste medzi ostatnými automobilmi stratila.

Práve naopak. Dizajn pôsobí zaujímavo a športovo. Predná časť vozidla dostala horizontálnu masku chladiča, svetlomety sú akoby dedičstvom po predchádzajúcich generáciách. Pozvoľna klesajúce zadné sklo spôsobuje, že Civic hatchback pri pohľade zboku pripomína skôr karosárku verziu liftback. Zadná časť sa vo veľkej miere ponáša na aktuálny model Civic TypeR, vyzerá však uhľadenejšie a elegantnejšie.

Na technické informácie o európskej verzii je zatiaľ Honda pomerne skúpa. Čo-to však môžu prezradiť špecifikácie verzie určenej pre severnú Ameriku. Hatchback tam pod kapotu dostane 1,5 litrový prepĺňaný štvorvalec s výkonom 130 kW (175 k). Vo verzii “Sport” bude tento agregát naladený na 135 kW (184 k). Za nárast výkonu v športovej verzii je zodpovedné športové výfukové potrubie. Samozrejmosťou je ponuka samočinných, ale aj manuálnych prevodoviek.

Americkí klienti sa auta dočkajú v najbližších týždňoch. Prvá zásielka už opustila anglický Swindon, kde sa tento typ produkuje. Európa si bude musieť počkať, nie však oveľa dlhšie. Desiata generácia modelu Civic v európskych špecifikáciach by sa totiž mala začať dodávať počas prvých mesiacov roku 2017.

 

zdroj: autobild