24-hodinový dispečing

Bezpečnostné kamery – majte svoj domov nonstop pod dohľadom

10. august 2016|Ing. Peter Sirotňák
bezpečnostné kamery

V súčasnej dobe kamerový systém na ochranu majetku, už nie je takou cenovo nedostupnou záležitosťou ako kedysi. Najmä pre ich široké využitie a spoľahlivé odhaľovanie podvodov alebo zločinu. Využívajú sa na verejných priestranstvách, vo firemných objektoch a kanceláriách a taktiež už aj v našich domovoch.

Je bezpečnostná kamera do bytu alebo domu nezmysel?
Dnes už to nie je nezmyslom. Kamera je ideálnou dvojicou k zabezpečovaciemu systému. Ak máte zabezpečovací systém a príde Vám alarm na Váš telefón, nemusíte mať strach. Jednoducho si skontrolujete svoj domov na diaľku pomocou bezpečnostnej kamery. Kamera väčšinou býva nezávislá na zabezpečovacom zariadení, čiže ani odpojenie systému ju nevyradí z prevádzky.

Ďalšou možnosťou je závislosť na zabezpečovacom systéme. Hovoríme o kamerovom systéme zabodovanom priamo v pohybovom senzore. V praxi to funguje tak, že ak senzor zaznamená pohyb spraví sériu fotografií, ktorú zašle na telefón. Nemáme síce živý prenos, ale v čase zaznamenania poplachu uvidíme, čo sa dialo priamo pred senzorom.

Pridaná hodnota kamery

Veľkou výhodou kamerového systému je možnosť neustáleho dohľadu na Vášho psa, dieťa či seniora. Ak sa neviete dovolať Vášmu dieťaťu viete sa jednoducho a rýchlo pozrieť, či je v poriadku. Niektoré kamerové systémy majú dokonca možnosť obojsmernej komunikácie. Znamená to, že počujete zvuk, ktorý je práve v miestnosti a taktiež viete rozprávať cez reproduktor v kamere.
Z vlastnej skúsenosti sme dokázali vycvičiť psa, ktorý ničil zariadenie v čase neprítomnosti. Pomocou kamery sme mu vynadali a postupne prestal robiť zle a vie, že je stále pod dohľadom. Mať doma kamerový systém nesie veľa výhod.

Ak sa bojíte narušenia súkromia nemusíte sa báť. Kamerový systém sa dá jednoducho vypnúť pokiaľ viete ako na to. To všetko sa dozviete pri montáži zariadenia.

Ak máte otázky ku možnostiam kamerového systému, neváhajte nás kontaktovať.