24-hodinový dispečing

Policajti po nahánačke v Bratislave zaistili autičkárov

7. apríl 2016|Ing. Peter Sirotňák

polícia SR

Na Bratislavskom obchvate v smere do mesta bolo identifikované odcuzdené vozidlo Škoda Octavia. Počas prenasledovania vozidla z Prístavného mostu smerom na Einsteinovu ulicu boli privolanou hliadkou vodiči Škody Octavia a pred ním idúceho auta Audi A5 vyzvaní na zastavenie áut. Keďže vodiči oboch áut na výzvy nereagovali a v jazde s vozidlami pokračovali, policajti použili služobnú zbraň a na Škodu Octavia, ktorá bola podľa polície ukradnutá, vystrelili. Vodiči po streľbe s autami na Einsteinovej ulici zastavili. S použitím donucovacích prostriedkov boli eskortovaní na príslušné policajné oddelenie.

Odcudzenému vozidlu robila sprievod Audi A5 kde sedel spolupáchateľ vozidla Škoda Octavia. 

Jeden z vodičov, ktorí v utorok v bratislavskej Petržalke unikali pred policajtmi, je obvinený z útoku na verejného činiteľa. Polícia tvrdí, že auto nasmeroval na muža zákona, ktorému sa podarilo uskočiť k stredovým zvodidlám.

Policajti v utorok podvečer prenasledovali vodičov osobných áut Škoda Octavia s evidenčnými číslami okresu Dunajská Streda a Audi A5 s bratislavskými evidenčnými číslami z Prístavného mosta smerom na Einsteinovu ulicu. Boli podozriví z majetkovej trestnej činnosti. Podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Lucie Mihalíkovej vodič Audi A5 - Jaroslav H. (36) z Bratislavy - nereagoval na znamenie zastavenia policajta a pokračoval smerom na neho. Policajt pred autom stihol uskočiť. "Ďalší zasahujúci policajt vystrelil a zasiahol svetlomet auta. Vodič auto potom zastavil," uviedla hovorkyňa.