24-hodinový dispečing

Koncept SUV od Škody predstavený

3. marec 2016|Ing. Peter Sirotňák

Škoda v Ženeve naživo ukázala nový koncept Vision S. Po zmiernení niektorých línií sa dostane do sériovej produkcie, podobne ako sa to stalo aj pri Vision C. Z Céčka vyrástol Superb, z eSka bude nové SUV, ktoré sa bude volať Kodiak (alebo skôr Kodiaq).

Hranaté tvary sú adekvátne súčasnému dizajnovému jazyku automobilky. Predná časť prichádza s obrovskou maskou chladiča a Full LED svetlami. Pre sériovú produkciu sú otázne, keďže ich v súčasnosti nemôže mať ani za príplatok vrcholný model Superb.

Koncept má kľučky schované v línii spájajúcej predné a zadné svetlá. V zadnej časti neprehliadnuteľne pôsobí dvojitá koncovka výfuku a spojler nad zadným oknom. Disky použité na Vision S majú priemer až 21 palcov a obúvajú pneumatiky Dunlop.

Interiér vízie ponúka miesto pre šesť pasažierov v troch radoch. Z toho vyplýva, že stredný rad obsahuje dve samostatné sedadlá. Posledný dostal formu lavice. Vision S ťaží z technologických vychytávok ako digitálna prístrojová doska, či viacero displejov v rôznych častiach interiéru.




Prvýkrát je pod kapotou hybridná technológia, ktorá sa má časom dostať aj do ponuky českého výrobcu. V koncepte funguje s kombinovaným výkonom 166 kW (225 k). Pozostáva z 1,4-litrového TSI a dvoch elektromotorov.
Z nuly na stovku sa má dostať za 7,4 sekundy a maximum má byť 200 km/h. Hyridný systém s možnosťou nabíjania z elektrickej siete pracuje s batériou s kapacitou 12,4 kWh. S ňou dokáže na nabitie prejsť až 50 kilometrov.