24-hodinový dispečing

Predvianočné nebezpečné obdobie

14. december 2015|Ing. Peter Sirotňák

Ako už každoročným zvykom býva predvianočné obdobie je najnebezpečnejším obdobím krádeží, vlámaní a páchania trestných činov. Už dlhoročne môžeme vidieť nárast trestných skutkov až do 24.12. Dokonca niekedy ani štedrý večer nemusí byť o radosti a pokoji. Hlavne vtedy keď Vám odcudzia vozidlo alebo vykradnú garáž, či dom.

Mali by ste byť opatrnejší

Obozretnosťou sa môžete vyhnúť takejto nepríjemnej situácii. Všímajte si ľudí naokolo. Či Vás niekto nesleduje, keď parkujete s vozidlom v nákupnom centre alebo či nestojí pred Vašim domom podozrivé vozidlo, ktoré by mohlo čakať na príležitosť.
Taktiež si dávajte pozor na neznámych ľudí. Nehovorte im kedy nebudete doma, prípadne iné informácie, ktoré by im mohli pomôcť. Veľkým problémom sa stali aj sociálne siete. Tiež zvážte, čo si na sociálnu sieť dávate a ako informácie zo sociálnej siete môžu pomôcť zlodejom.

Radšej skontrolujte, či je zamknuté

Množstvo ľudí kontroluje, či má uzamknuté vozidlo. Je to dobrá metóda ako eliminovať okoloidúcich zlodejov, aby Vám neukradli niečo z Vášho vozidla. Ale pozor! Na profesionálnych zlodejov uzamknutie vozidla nestačí. Nepodceňujte takéto situácie zabezpečte si svoje vozidlo. Nie len proti odcudzeniu, ale aj proti vykradnutiu.

Ak si nie ste istý, či ste zamkli svoj dom alebo ste nezabudli zakódovať alarmové zabezpečenie, choďte sa o tom presvedčiť. Určite budete kľudnejší a zvýšite šancu, že Vám nikto nič neodcudzí a nespôsobí Vám smutné Vianoce.

Nenechávajte nič na náhode

Máte podozrenie, že Vás niekto sleduje? Že Vaše vozidlo bolo vytipované? Alebo už bol pokus o krádež? Určite nás ako náš klient informujte. Nie len, že zvýšime dohľad nad Vašim vozidlom alebo majetkom, ale vieme Vám poskytnúť individuálne služby, ktoré ochránia Vaše finančné prostriedky.
Ak máte podozrenie alebo strach, ozvite sa nám a my Vám ochránime Váš majetok.